![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Προφανώς, για να μάθεις έναν χορό, πρέπει να μάθεις μερικά βήματα.
Όσο περισσότερο εξασκείς τα βήματα αυτά, τόσο μεγαλύτερη άνεση με το συγκεκριμένο είδος χορού αποκτάς. Σε ένα πιο advanced επίπεδο όμως, δεν είμαι σίγουρος αν η εξάσκηση βοηθά. Έχω βρεθεί σε διαγωνισμούς αλλά και οι περισσότεροι από εμάς έχουν δει διαγωνισμούς χορού στην τηλεόραση. Αν ήμουν κριτής και έπρεπε να διαλέξω σε μια τεχνικά αψεγάδιαστη απόδοση χορογραφίας αλλά χωρίς συναίσθημα, και σε μια μέτρια απόδοση χορογραφίας αλλά γεμάτη πάθος, θα προτιμούσα την δεύτερη. Μερικές φορές καταλαβαίνεις ότι ένας χορευτής δεν έχει έμπνευση και το ξέρει. Τότε βλέπεις να βάζει όλη του την προσοχή στην άριστη απόδοση των βημάτων. Τέτοιου είδους χορευτές υποβαθμίζουν τον χορό σε μια μηχανιστική λειτουργία του σώματος. Πότε όμως πρέπει δίνεις έμφαση στην εξάσκηση και πότε στην συναισθηματική έκφραση; |
|
|
||||
|
||||
|
Έχω όμως να παρατηρήσω το εξής:
Όταν δεν έχεις κάνει αρκετή εξάσκηση και θες να αποδώσεις μια χορογραφία, χάνεσαι γιατί έχεις άγχος ότι θα μπερδέψεις τα βήματα και θα χαλάσει όλο το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να προσπαθείς να τελειοποιήσεις την κίνηση μπροστά από έναν καθρέφτη και μετά να χορέψεις χωρίς καθρέφτη και να αφεθείς στα συναισθήματα που σου προκαλεί η χορογραφία. Έχω την εντύπωση ότι το αποτέλεσμα θα είναι άψογο από κει και πέρα. |
|
|
|||
|
|||
|
Ο χορός χρειάζεται πολλές, μα πάρα πολλές ώρες εξάσκησης, είτε έχεις ταλέντο είτε όχι. Είναι κρίμα να έχεις ταλέντο και να χάσεις το καλό αποτέλεσμα, γιατί δεν έδωσες προσοχή στην εξάσκηση.
Αν θες να φτάσεις στην τελειότητα, οφείλεις να αφοσιωθείς. Κι αυτό απαιτεί ατελείωτες ώρες πρακτικής εξάσκησης μπροστά από έναν καθρέπτη. |
|
|
||||
|
||||
|
Προσωπικά, κομπλάρω πολύ με τον καθρέφτη! Δεν ξέρω τι και πού να πρωτοκοιτάξω... :rolleyes:
|
|
|
||||
|
||||
|
Κοίτα στον καθρέφτη τον εαυτό σου, όχι πώς κινείσαι, αλλά το πώς βλέπεις εσύ τον εαυτό σου κι αν σ' αρέσει. Βελτιώνεσαι και εκφραστικά, αλλά και κινησιολογικά.
|
|
|
||||
|
||||
|
Κι αν δε μ' αρέσει; :rolleyes:
Άσε που μπορεί να μου ξεφύγει κανά πόδι και σπάσει ο καθρέφτης, γιατί μην ξεχνάς ένας καθρέφτης μέσα σε μια κρεβατοκάμαρα είναι, τι να σου κάνει; :D |
|
|
||||
|
||||
|
Με προσοχή, τότε, με προσοχή! :D
Κρατάμε τις αποστάσεις μας από τους καθρέφτες... Και μην ξανακούσω βλακείες "κι αν δε μ' αρέσει;", ο εαυτός μας είναι πανέμορφος, μπορεί όχι ο ωραιότερος, αλλά αυτό είναι κάτι τελείως υποκειμενικό. ;) |
|
|
||||
|
||||
|
veveos k ine thema exaskisis,o kathreftis xrisimopiite gia ekinous pou arxizoune xoro k xrisimopiite k stis aithouses didaskalias ,veveos episis ston kathe anthropo iparxi i epilogi i prosopiki sto giati ton xrisimopii,o xoros pigazi apo mesa mas k oxi exoterika,ean agapai kanis ayto pou kani tote ton ekfrazi me kathe parousia tou,o xoros mas omorfeni olous,giafto simantiko ine kanis mas na arxizi na linete mesa tou k na erthi se epikinonia me to mesa tou,tha prepi kathe anthropos na vlepi ton xoro kallitexnika k oxi mono optika k monodiastata,giati o xoros ine polidiastati texni,ena xorefti k mia xoreftria den tha tous dis gia to exoteriko tous perivlima,alla giafto pou ekfrazoun k parousiazoun,arxize na dioxnis tin anasfalia sou k agapise siga siga ayto pou exis,ton eayto mas prepi na ton agapame anexartita me ayto pou exoume,o kathreftis den dixni k den tha mas dixi ayto pou imaste paramono emis.
|
|
|
||||
|
||||
|
Αποφασίσαμε για το καλό όλων, να εφαρμόσουμε το κανόνα του φόρουμ που αναφέρει "oti den epitrepontai ta greeklish".
Και αυτό γιατί είναι κουραστικά στην ανάγνωση. Όλα τα οργανωμένα φόρουμ στην Ελλάδα δεν επιτρέπουν greeklish. |
|
|
|||
|
|||
|
αν ο χορος δεν ειναι θεμα εξασκησης τι ειναι;;;σαφως και θελει ΑΠΕΙΡΕς ωρες εξασκησης!πολυ ιδρωτα..το βασικοτερο ομως κατα τη γνωμη μου ειναι να το αγαπας...τοτε χορευεις!!ασχετα με την τεχνικη σου
|
|
|
||||
|
||||
|
Ναι!!!Και δεν είναι απαραίτητο να εξασκείσαι μπροστά από ένα καθρέφτη αλλά και σε ένα πάρτυ χορού.
|
|
|
|||
|
|||
|
Σωστή τοποθέτηση! Τα πάρτι χορού είναι απαραίτητο συστατικό για σωστή εξάσκηση. Αν κάνεις λάτιν, βέβαια. Αν κάνεις άλλα είδη χορού, σημαντικές είναι και οι συχνές παραστάσεις. Λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο.
|
|
|
||||
|
||||
|
Η επιτυχία σε οποιοδήποτε καλλιτεχνικό τομέα βασίζεται 33% στο ταλέντο 33% στην εξάσκηση και 33% στο να αγαπάς και να θέλεις πραγματικά να ασχολείσαι με αυτό τον τομέα. Η εξάσκηση είναι αυτό που σου προσφέρει άνεση και ευχέρια σε οποιαδήποτε χορογραφία.Οταν μάθεις τελεια τα βήματα μπορείς να αφήσεις ελεύθερο τον εαυτό σου να εκδηλώσει τα συναισθήματά του χωρίς να ανησυχείς αν θα ξεχάσεις κανένα βήμα ή θα κανεις λαθος ή θα τα μπερδέψεις.Απο κει και περα όμως όσες ώρες εξάσκησης και να κανεις, αμα δεν γουστάρεις πραγματικά αυτό που κάνεις και δεν σου βγαίνει απο μέσα σου δεν θα φτάσεις στο τέλειο αποτέλεσμα!!! Πρέπει αυτό που κάνεις να βγαίνει απο την καρδιά και όχι το μυαλό σου!!!
|
|
|
||||
|
||||
|
Το άλλο 1%???
Ενιγουέι: Για να χορέψεις χρειάζεται να σου αρέσει ο χορός, η μελωδία, η μουσική... Για να χορέψεις καλά, πρέπει να κα΄νεις εξάσκηση... Αν π.χ. πας σε διαγωνισμό πρεέπι να έχεις προβάρει αυτό που θα δείξεις. Αλλάσε απλό μάθημα κάνεις ότι σου αρέσει, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνεις εξάσκηση κι εκεί!!! όταν χορεύεις για χαβαλε δεν εξασκήσαι, αλλά για μάθημα και άλλα θέλει λίγο πιεσούλα. Τελικά ο χορός εξαρτάται από την εξάσκηση, η εξάσκηση από το ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον από το χορό!!! Τέλος. |
|
|
||||
|
||||
|
Είναι γεγονός ότι η εξάσκηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο χορό. Όμως πιο πολλή σημασία έχει η όρεξη και η αγάπη γι αυτό που κάνεις, καθώς και το κουράγιο και η δύναμη να αντέξεις, γιατί είναι δύσκολο και επίπονο πολλές φορές! Και πάλι όμως το πιο σημαντικό είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις! Όσο για το υπόλοιπο 1% της Roxanne, θα μπορούσε να είναι το ταλέντο και τα φυσικά χαρίσματα ενός ανθρώπου, που όμως έχουν πολύ μικρότερη σημασία! Είπαμε, αγάπη για το χορό πάνω απ όλα!!!!
|
|
|
||||
|
||||
|
Ισώς το 1% να βρίσκεται στο κουράγιο, την δύναμη και την αντοχή σου να αντέξεις αυτό που κάνεις γιατι πολλές φορές είναι επίπονο όπως είπε η angel dancing και σωματικά και ψυχικά!
|
|
|
||||
|
||||
|
Ο χορός θέλει αγάπη,εξάσκηση,πείσμα κ αντοχή για όποια δυσκολία συναντήσεις κ τελευταίο θα έλεγα ταλέντο..παίζει ρόλο αλλά πολλούς ξέρω που έχουν ταλέντο κ χαρίσματα-κουντεπιέ,ανοίγματα, αντεορ(όσο αφορα το μπαλέτο που έχω αρκετή εμπειρία σ αυτόν τον χορό) κ εφόσον δν χορεύουν απ την καρδιά τους δν γίνεται τπτ, ενώ κ ταλέντο να μην έχεις αν αγαπάς αυτό που κάνεις πεισμώνεις κ γίνεσαι απίστευτα καλός
|
|
|
||||
|
||||
|
Η εξασκηση ειναι επαναληψη και ως γνωστον η επαναληψη ειναι μητηρ πασης μαθησεως!!!!Αν θελουμε κατι να το κανουμε καλα χρειαζεται εξασκηση η οποια συνεπαγεται χρονο, θεληση, αντοχη, δυναμη, υπομονη και αλλα πολλα.
|
|
|
||||
|
||||
|
Άμα το χεις μέσα σου..δεν χρειάζεσαι κ εξάσκηση..
|
|
|
||||
|
||||
|
Σορρυ άλλα δν συμφωνώ..Σίγουρα αν έχεις ταλέντο δν χρειάζεσαι τρελή εξάσκηση αλλά έστω κ για 'συντήρηση' θα πρέπει να εξασκήσαι έστω κ λίγο..
(Εγώ είμαι ταλέντο πχ αλλά εξασκούμε κιόλας αχ0α0χ0αχ0) |
|
|
||||
|
||||
|
Δεν εννοώ να είσαι ταλέντο.
Εννοώ αυτό που κάνεις να το κάνει γιατί έχεις το "ψώνιο" μέσα σου..Τώρα αν το κάνεις για διαγωνισμό κλπ κλπ πας αλλού. |
|
|
||||
|
||||
|
ΑΑΑΑ οκ τότε σόρρυ σε παρεξήγησα
Έχεις δίκιο!Η εξάσκηση χρειάζεται αν το βλέπεις επαγγελματικά ή για διαγωνισμούς κτλ
|
|
|
||||
|
||||
|
ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
||||
|
||||
|
ΤΙ ΩΩΩΩΩΩΩΩΩ?
|
|
|
||||
|
||||
|
Έλα μου ντε...
Πάντως φυσικά και είναι θέμα εξάσκησης ο χορός. Πέρα από το ταλέντο, πρέπει να κάνεις και λίγες έως πολλές προβίτσες... |
|
|
||||
|
||||
|
Παιδια, το βρηκα! Για να χορεψεις χρειάζεται θάρρος!!!
|
|
|
||||
|
||||
|
Για ανάλυσέ το αυτό... Πώς το εννοείς;
|
|
|
||||
|
||||
|
Ε, μωρέ, να, χρειάζεται πολλά πράγματα αλλά παραπάνω θάρρος.
Θαρρος να αντέξεις τον πόνο και τις αποδοκιμασίες, θάρρος να μην καβαλήσεις το καλάμι, θάρρος να νιώσεις ελέυθερος. Γιατί πολλοί φοβούνται να ρισκάρουν... |
|
|
||||
|
||||
|
Πολύ μελοδραματικό μου ακούγεται..Δν νομίζω οτι χρειάζεται θάρρος τόσο πολύ όσο το τονίζεις εξάλλου όποιος χορεύει γουστάρει κ το κάνει δν το κάνει με το ζόρι!!Εγώ με το που ακούσω μουσική δν καταλαβαίνω τπτ κ σε ένα κλαμπ που όλοι κάθονται εγώ θα σηκωθώ κ θα χτυπιέμαι μόνη μου η ελευθερία έρχεται αυτόματα!!!Τώρα για το καλάμι είναι στον άνθρωπο κ κάποιος εκτός χορού μπορεί να το καβαλήσει,τον πόνο γτ το είπες δν κατάλαβα...κ για τις αποδοκιμασίες έχεις δίκιο παντού υπάρχουν όμως κ πάλι..Οπότε θάρρος θέλει η ζωή γενικά..ο χορός θέλει απελευθέρωση!!!
|
|
|
||||
|
||||
|
Συμφωνώ. Όσο για τον πόνο, ε, κοίτα στις πουέντ δεν το συζητάμε, αλλά και απλή εξάσκηση με μαλακά χρειάζεται να γίνει σωστά, αλλιώς... ιδού ο πόνος!!!! Και δεν είμαστε όλοι τέλειοι!!!
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| εξάσκηση, χορός |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
|
|
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
|
|