![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Χορεύω, σημαίνει εξωτερικεύω.
Εξωτερικεύω συναισθήματα, βγάζω προς τα έξω ενέργεια, εκδηλώνω την ατομικότητά μου, αποκτώ ταυτότητα. Σε συλλογικό επίπεδο όμως, δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. "Χορεύουμε" δεν σημαίνει "εξωτερικεύουμε". Οι ομαδικοί χοροί, δεν βγάζουν ενέργεια προς τα έξω. Ούτε είναι αυτός ο σκοπός τους. Με τους ομαδικούς χορούς, σφυρηλατείται η ταυτότητα της (κοινωνικής) ομάδας. Αναδεικνύεται και ενισχύεται η παράδοση. Αντίστοιχα όμως και η παράδοση δημιουργεί ομαδικούς χορούς. Η παράδοση -με όλους τους θρύλους, τα έθιμα και τις συνήθειες που τη συνοδεύουν- χορογραφεί. Η αλληλουχία βημάτων, είναι αλληλουχία γεγονότων και η χορογραφία ισοδυναμεί με εξιστόρηση. Τελικά, οι ομαδικοί χοροί δημουργούν παράδοση, και η παράδοση δημιουργεί ομαδικούς χορούς. |
|
|
||||
|
||||
|
Εχεί τύχει σε κανέναν να βρεθεί σε συναυλία και να "χτυπιέται" μαζί με άλλες δυο τρεις χιλιάδες κόσμο;
Αν και κάτι τέτοιο δεν είναι "ομαδικός χορός" όπως αναφέρεται παραπάνω, είναι ας πούμε... "συλλογικός χορός". Σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα είναι πολύ απλά: ούτε παράδοση, ούτε ταυτότητα, ούτε τίποτα. Απλά ξεφάντωμα. Από την άλλη όμως, αυτό το ξεφάντωμα δεν είναι εντελώς αυθόρμητο. Βασίζεται στην (μικρο)παράδοση που δεν έχει δημιουργήσει το συγκρότημα (που είναι στην σκηνή). Τέλοσπαντων. Δεν ξέρω που μπορεί να βγάλει αυτή η συζήτηση, αλλά είμαι περίεργος να δω που θα καταλήξει. (Ελπίζω να έβαλα και εγώ το λιθαράκι μου στην κουβέντα.) |
|
|
|||
|
|||
|
Είμαι της άποψης ότι αν και υπάρχουν συλλογικοί ή ομαδικοί χοροί, ή όπως θες πες το, σχεδόν πάντα ο καθένας χορεύει για την πάρτη του και χορεύει με διαφορετικό τρόπο απ' τους υπόλοιπους ακόμα κι αν ακολουθεί τα ίδια βήματα.
|
|
|
||||
|
||||
|
Ευτυχώς, όμως, που ο ρυθμός είναι ο ίδιος για όλους κι έτσι το αποτέλεσμα είναι ευχάριστο στο μάτι!:)
|
|
|
||||
|
||||
|
Συμφωνώ με τον Dance Lover ότι ο καθένας χορεύει για τν πάρτη τ αλλά έχω δει και μερικούς που το μόνο που σκέφτονται είναι να κάνουν επίδειξη των δυνατοτήτων τους...:confused::confused::confused:
|
|
|
||||
|
||||
|
Γειά σου βρε Dance lover
που είσαι ανοιχτομάτης θα σου πω ένα στοίχο που λέει ο Μυθριδάτης: Dancelover, dancelover με τρίχα για πουλόβερ με τρίχα για πουλόβερ. Over. |
|
|
|||
|
|||
|
Looooooolllll!!!! :D
Άργησα να το δω, φίλε μου, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ! :D |
|
|
|||
|
|||
|
Ρε παιδιά, ο admin έγραψε ένα άρθρο και διαβάζω τον Hip-hopeR να γράφει άλλα αντί άλλων.
Εμένα μου αρέσει να χορεύω ατομικούς και όχι ομαδικούς χορούς. To Nosotros Bailamos το αφήνω στους άλλους. |
|
|
|||
|
|||
|
Φαντάζομαι, εννοείς το ζεϊμπέκικο, γιατί απ' όσο ξέρω οι άλλοι χοροί θέλουν και παρτενέρ.
|
|
|
|||
|
|||
|
γειά σας παιδιά, εμένα η γνώμη μου είναι ότι αλλιώς πρέπει να είσαι και να δίνεις σε ένα ομαδικό χορό και αλλιώς σε ένα ατομικό, στον ατομικό βγάζεις στοιχεία του χαρακτήρα σου, ενώ στον ομαδικό πρέπει να είσαι ομάδα να συνεργάζεσαι με όλους γιατί τότε βγαίνει σωστό αποτέλεσμα, αλλιώς είναι σαν να χορεύεις σε καρναβάλι.
|
|
|
||||
|
||||
|
Μα ακόμα κ στα καρναβάλια χορεύουν συγχρονισμένα κ με πάθος,το ζούν!!!Χεχε
|
|
|
||||
|
||||
|
Σωστό!!!
vice, είσαι μέσα στο μυαλό μου! Σήμερα έλεγα να επισκεφτώ ΑΥΤΟ το θέμα!!! ^__^Τεσπα, ειλικρινά, όταν χορεύεις με άλλους πρέπει να μην προσπαθείς να κάνεις show off (σόρυ δεν το θυμάμαι στα ελληνικά), αλλά να είσαστε μία ομάδα ενωμένη... Αλλά αν θέλεις να έχεις τους προβολείς στραμένους πάνω σου, πολύ απλά, κάνε σόλο! Ατα. |
|
|
|||
|
|||
|
Παράθεση:
Γενικα παντως,σε εναν ομαδικο χορο πρεπει να υπαρχει χημεια αλλα κ επυθυμια πο τα μελη για να φανει κατι ωραιο προς τα εξω..κ εννοειται οτι αυτο θελει κ την απαραιτητη προσπαθεια απο τον καθενα ξεχωριστα..!! |
![]() |
| Bookmarks |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
|
|
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
|
|