Χορός - Dance Forum  

Επιστροφή   Χορός - Dance Forum > Χορός για... ψαγμένους > Σύλλογοι, Ομάδες, Διαγωνισμοί και Σχολές χορού

Σύλλογοι, Ομάδες, Διαγωνισμοί και Σχολές χορού Νέα, ανακοινώσεις, πάρτι, δραστηριότητες, διακρίσεις, εκδηλώσεις

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-11-08, 13:41
Το avatar του χρήστη me and dance
me and dance Ο χρήστης me and dance δεν είναι συνδεδεμένος
Ψωνισμένο μέλος

Εγγραφη: 31-07-2008
Περιοχή: Νεραιδοχώρα
Προεπιλογή ''Ξεβράκωμα'' από τις σχολές χορού!!!

Δεν ξέρω αν κάποιος απο δω έχει σχολή χορού ή τιποτα τέτοιο και αυτο που θα πώ τον προσβάλλει αλλα δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.
Οι ιδιοκτήτες όλων των σχολών χορού ειναι ταγμένοι στο δόγμα του ''η τέχνη για την τέχνη'' και θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό της αισχροκέρδιας.
Με το χαμόγελο πάντα στα χείλη να σε καλοσορίσουν και να σε βοηθήσουν. Αχ τι καλοί μωρε!!! Αυτό το ψεύτικο χαμόγελο κρυβει πίσω του ανθρώπους ψεύτικους. Εκμεταλλεύοντε παιδιά που έχουν όνειρα για το χορό πατώντας πάνω σε αυτα τα όνειρα και στηριζόμενοι στο πάθος που δείχνουν αυτα τα παιδιά για το χορό, για να τους ξεβρακώσουν με τα υπέρογκα ποσά που πρέπει να πληρώσουν για να μάθουν να χορεύουν.
Δεν είμαι έξω απο το χορό και μιλάω έτσι, έχω μπεί κ εγώ σ'αυτό το χορό που μας έχουν βάλει οι σχολές χορού να χορέψουμε γτ δεν μπορώ να κάνω κ αλλιώς. Δουλεύω και το 1/3 του μισθού μου φεύγει σε σχολές χορού.Γιατί πρέπει να πληρώνουμε τόσο ακριβά εδώ στην Ελλάδα το χορό?
Δεν υπάρχουν ούτε δημόσιες σχολές χορού που να βοηθάνε νέα παιδιά να ασχοληθούν με το χορό(εκτός απο το μπαλέτο) ούτε τίποτα και αυτές οι σχολές που τάχα υπάρχουν στους δήμους πάλι πρέπει να τις πληρώνεις και οι ώρες που κάνεις μάθημα περιορίζονται σε 1-2 ώρες την εβδομάδα!
Γι αυτό δεν πάει μπροστά ο χορός στην Ελλάδα και πολλά παιδιά σταματάνε το χορό ή δεν τον ξεκινάνε καν γιατί είναι πολυτέλεια αφου ήδη πληρώνουν για φροντηστήριο για το σχολείο, φροντηστήριο για τα αγγλικά, για τα γερμανικά, τα ταυλανδεζικα:blink: και πάει λεγοντας. Ετσι σκέφτονται και οι σχολές χορού: απο τη στιγμή που το κράτος δεν έχει σχολές χορού εμείς είμαστε η μόνη λύση για φιλόδοξους νεοχορευτές πρόθυμους να πληρώσουν γτ δεν έχουν άλλη λύση!

ΕΛΕΟΣ πια!! Πείτε μου ρε παιδιά είναι παράλογα όλα αυτά για να ξέρω να δέσω μια πέτρα στο λαιμό και να πάω να αυτοκτονησω στην έρημο επειδή έχω αρχίσει να σκέφτομαι παλαβα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-08, 17:24
Το avatar του χρήστη Dance with me!!!
Dance with me!!! Ο χρήστης Dance with me!!! δεν είναι συνδεδεμένος
Νέο μέλος

Εγγραφη: 04-11-2008
Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή Απάντηση: ''Ξεβράκωμα'' από τις σχολές χορού!!!

Δεν είναι καθόλου παράλογα όλα αυτά που αναφέρεις. Δυστυχώς στην Ελλάδα έτσι είναι τα πράγματα. Ξέρεις τι κάνουν οι σχολές? "Πατάνε" στο γεγονός ότι είμαστε "ψώνια" με το χορό και μας εκμεταλεύονται. Και μιλάω στον πλυθηντικό, γιατί κι εγώ τέτοιο "ψώνιο" είμαι και πληρώνω πάρα πολλά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-08, 18:39
Ψωνισμένο μέλος

Ο χορός έχει καταντήσει να θεωρείται ακριβό χόμπι στην Ελλάδα σαν αυτούς για παράδειγμα που έχουν για χόμπι τη συλλογή ας πούμε συλλεκτικών ρολογιών :(
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-08, 19:29
Νέο μέλος

Γενικά όλα τα χόμπι είναι ακριβά. Αλλά το χορό... τον έχουνε τσακίσει!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-08, 20:18
Το avatar του χρήστη Vivian
Vivian Ο χρήστης Vivian δεν είναι συνδεδεμένος
Νέο μέλος

Εγγραφη: 31-10-2008
Περιοχή: Pireas

Και εγω συμφωνω!!Δυστυχως ειναι πολυ ακριβα!Κ ειδικα όταν ο καθηγητης παει σε διαγωνισμους και θεωρειται πρωταθλητης η τιποτα τετοιο,τοτε ανεβαζουν ακομα περισσότερο την τιμή και σου λενε ''μα αυτος εχει βγει πρωτος στον ταδε διαγωνισμο,ειναι πιο ακριβος καθηγητης..''.Τουλαχιστον ετσι εχω ακουσει εγώ να λενε σε πολλές σχολες.Κ εχω παρατηρήσει πως αυτο συμβαίνει μονο στα ατομικα μαθήματα,γιατι στα ομαδικα ειναι αρκετα φθηνα,αλλα με τα ομαδικα ειναι δυσκολοτερο να μαθεις να χορευεις αφου ο καθηγητης δεν δινει βαση μονο σε σενα,αλλα σε ολους. Για να μην μιλησω για τα Parties που τα χρεώνουν λες και πας σε club να πιεις ποτο!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-08, 20:38
alexkyr Ο χρήστης alexkyr δεν είναι συνδεδεμένος
Νέο μέλος

Εγγραφη: 10-11-2008

Καλησπέρα και απο μένα
Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε αυτό το φορουμ

για το θέμα :
Στην Ελλάδα (νομίζω στο εξωτερικό είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα) έχουμε μάθει όλοι να πουλάμε αέρα, να υπερχρεώνουμε δηλαδή αδικαιολόγητα τα πάντα.
Και τα μαθήματα χορού, όχι μόνο δεν είναι εξαίρεση αλλά μάλλον είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Δεν φταίει όμως κανένας άλλος από αυτούς που συντηρούν το σύστημα αυτό πληρώνοντας το. Η δουλειά του επιχειρηματία είναι να αυξήσει τα κέρδη του, οπότε μην τον κατακρίνετε που το κάνει.

Λύση στο πρόβλημα υπάρχει, και είναι όλοι αυτοί οι σύλλογοι, ομάδες κτλ που διδάσκουν χορό δωρεάν ή με συμβολικά ποσά. Και ναι είναι μόνο 1 φορά τη βδομάδα, αν και όχι πάντα, αλλά όποιος θέλει ας πάει σε 2 ή 3 τέτοια μέρη για να συμπληρώσει τις ώρες που θέλει. Και επίσης το επίπεδο ίσως είναι χαμηλότερο αλλά δεν νομίζω οτι όλοι χρειαζόμαστε να κάνουμε το 1ο μας μάθημα με τον πρωταθλητή κόσμου. Μπορούμε να αρχίσουμε πιο χαλαρά, και όταν φτάσουμε ένα επίπεδο που θέλουμε κάτι παραπάνω από αυτό που έχουμε, μπορούμε να δούμε ΜΗΠΩΣ κάποια σχολή μπορεί να μας βοηθήσει.

Πραγματικα είναι απερίγραπτη η αίσθηση του να σκας μύτη σε πάρτυ, και να σε ρωτάνε όλοι που είσαι δάσκαλος και πως είσαι τόσο καλός, και να απαντάς "δεν έχω πάει ποτέ σε σχολή, δεν έχω καμία σχέση με αυτές":biggrin:
Και το ακόμα καλύτερο είναι να σου προτείνουν να αναλάβεις κάποιο τμήμα, και να απαντάς "δεν το κάνω για τα λεφτά" . . .

Αυτά από μένα, μην παραπονιέστε, ψαχτείτε και θα βρείτε αυτό που θέλετε χωρίς να σας κλέβουν
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-08, 21:14
George Ο χρήστης George δεν είναι συνδεδεμένος
DayDancer

Εγγραφη: 02-06-2008

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από me and dance Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν ξέρω αν κάποιος απο δω έχει σχολή χορού ή τιποτα τέτοιο και αυτο που θα πώ τον προσβάλλει αλλα δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.
Σίγουρα εδώ μέσα μπαίνουν και ιδιοκτήτες σχολών χορού. Αυτό είναι άλλωστε και αυτό που κάνει το μήνυμά σου τόσο σημαντικό. Γιατί ο σκοπός δεν είναι να τα λέμε μεταξύ μας, αλλά να τα ακούνε και οι ιδιοκτήτες σχολών χορού.

Παράθεση:
Με το χαμόγελο πάντα στα χείλη να σε καλοσορίσουν και να σε βοηθήσουν. Αχ τι καλοί μωρε!!! Αυτό το ψεύτικο χαμόγελο κρυβει πίσω του ανθρώπους ψεύτικους. Εκμεταλλεύοντε παιδιά που έχουν όνειρα για το χορό πατώντας πάνω σε αυτα τα όνειρα και στηριζόμενοι στο πάθος που δείχνουν αυτα τα παιδιά για το χορό, για να τους ξεβρακώσουν με τα υπέρογκα ποσά που πρέπει να πληρώσουν για να μάθουν να χορεύουν.
Σε αυτά που λες δεν θα έβαζα όλες τις σχολές χορού. Οι σχολές χορού που κάνουν μπαλέτο λόγω των αναγκαίων πιστοποιήσεων που απαιτούνται δεν είναι τόσο "της αρπαχτής". Οι υπόλοιπες σχολές λάτιν-οριεντάλ-τάνγκο, hip-hop, και δεν συμμαζεύεται είναι υπεύθυνες σε μεγάλο ποσοστό για την απαξίωση του χορού. Και φυσικά όχι όλες, αλλα δυστυχώς η πλειοψηφία τους.

Παράθεση:
Δεν είμαι έξω απο το χορό και μιλάω έτσι, έχω μπεί κ εγώ σ'αυτό το χορό που μας έχουν βάλει οι σχολές χορού να χορέψουμε γτ δεν μπορώ να κάνω κ αλλιώς. Δουλεύω και το 1/3 του μισθού μου φεύγει σε σχολές χορού.Γιατί πρέπει να πληρώνουμε τόσο ακριβά εδώ στην Ελλάδα το χορό?
Δεν υπάρχουν ούτε δημόσιες σχολές χορού που να βοηθάνε νέα παιδιά να ασχοληθούν με το χορό(εκτός απο το μπαλέτο) ούτε τίποτα και αυτές οι σχολές που τάχα υπάρχουν στους δήμους πάλι πρέπει να τις πληρώνεις και οι ώρες που κάνεις μάθημα περιορίζονται σε 1-2 ώρες την εβδομάδα!
Αν πραγματικά αγαπάς τον χορό, τότε δεν θα έπρεπε να δίνεις το 1/3 του μισθού σου σε ανθρώπους που εμπαίζουν με την χαρά σου. Πληρώνοντας τους, αυτόματα τους δίνεις το δικαίωμα να σε εκμεταλλεύονται. Και όταν έρθει η ώρα που θα αγανακτήσεις και θα φύγεις, αυτοί ήδη έχουν κάνει μια μικρή περιουσία από σένα.

Τι κάνεις λοιπόν; Υπάρχουν λύσεις, αλλά θα σου τις αναφέρω αργότερα. Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα ότι οι σχολές χορού βγάζουν τρελά χρήματα, θα ήθελα να τους κάνω τις εξής ερώτησεις:
Γνωρίζετε κάποια σχολή χορού που να έχει διατηρήσει για πάνω από 5 χρόνια ίδιο το δυναμικό της;
Για ποιό λόγο στην Ελλάδα υπάρχουν δυο οργανισμοί που διεξάγουν διαγωνισμούς λάτιν; (τώρα εμφανίζονται και άλλοι, μικρότεροι στο παιχνίδι)

Όσοι έχουν μια πιο κοντινή επαφή με τα πράγματα, γνωρίζουν ότι δεν χρειάζεται κανένα απολύτως δικαιολογητικό για να ανοίξεις μια σχολή χορού (δεν μιλάμε για μπαλέτο). Επίσης δεν χρειάζεται κανένα απολύτως δικαιολογητικό για να αυτοανακυρηχθείς χοροδιδάσκαλος ή απλά δάσκαλος χορού.

Αν έχεις παρατηρήσει, οι ιδιοκτήτες σχολών χορού μπαλέτου σπάνια να σου κάνουν "τον καλό" και οι δάσκαλοι είναι αφοσιωμένοι στο έργο τους. Οι άνθρωποι για να πάρουν τα πιστοποιητικά τους έχουν φάει τρελό ζόρι και δεν περιμένουν από σένα τίποτα άλλο παρά μόνο να τους το αναγνωρίσεις.

Στα λάτιν συμβαίνει το αντίθετο. Οι ιδιοκτήτες και οι δάσκαλοι είναι μέσα στην τρελή χαρά, είναι σούπερ κοινωνικοί και ευχάριστοι. Πως να μην είναι; Δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα άλλο. Φυσικά και σου αναφέρουν με ύφος 100 καρδιναλίων ότι έχουν πάρει διακρίσεις, ότι η σχολή τους έχει τα περισσότερα τετραγωνικά, ότι τους ζητούν για συνεντεύξεις και αλλά δεν προλαβαίνουν, ότι προχθές τον βράδυ μιλούσαν με "τον φίλο τους τον Μεταξόπουλο"... κτλ, κτλ, κτλ...

Μην τους ρωτήσεις όμως τι διακρίσεις πήραν, σε ποιόν διαγωνισμό, σε ποιά κατηγορία... και φυσικά μην του ζητήσεις το κινητό "του φίλους τους του Μεταξόπουλου" γιατί είναι πολύ πιθανό να μην το έχουν.

Για ποιό λόγο όμως πηγαίνουμε και τα ακουμπάμε χοντρά σε κάποιες σχολές χορού; Γιατί μας δίνουν σημασία, γιατί μας κάνουν να περνάμε καλά και μέσα σε όλα αυτά, μαθαίνουμε και κανά δυο βήματα. Μην τσαντιστείτε αν διαπιστώσετε ότι ο δάσκαλός σας δεν είναι και τόσο καλός στον χορό όσο νομίζατε. Ειδικά στην περίπτωση του hip hop, ένας καταξιωμένος επαγγελματίας και γνώστης του hip hop, ο Stammis Chris, έχει εκφράσει δημόσια την γνώμη του για το hip hop στην Ελλάδα. Το έχει κάνει με αρκετά καυστικό τρόπο, αλλά κατά την γνώμη μου αυτά που γράφει είναι αληθή πέρα ως πέρα.

Παράθεση:
Γι αυτό δεν πάει μπροστά ο χορός στην Ελλάδα και πολλά παιδιά σταματάνε το χορό ή δεν τον ξεκινάνε καν γιατί είναι πολυτέλεια αφου ήδη πληρώνουν για φροντηστήριο για το σχολείο, φροντηστήριο για τα αγγλικά, για τα γερμανικά, τα ταυλανδεζικα:blink: και πάει λεγοντας. Ετσι σκέφτονται και οι σχολές χορού: απο τη στιγμή που το κράτος δεν έχει σχολές χορού εμείς είμαστε η μόνη λύση για φιλόδοξους νεοχορευτές πρόθυμους να πληρώσουν γτ δεν έχουν άλλη λύση!
Το κράτος δεν είναι υπεύθυνο να δημιουργήσει τμήματα λάτιν για τον λαό. Μακάρι να διδάσκονταν κανονικά τα αγγλικά στα σχολεία έτσι ώστε όλοι οι μαθητές της 3ης γυμνασίου να μπορούσαν να πάρουν το lower και όλοι της 3η λυκείου proficiency... Για την διασκέδασή και για ψυχαγωγία υπεύθυνος είναι ο καθένας από μας και όχι το κράτος.

Παράθεση:
ΕΛΕΟΣ πια!! Πείτε μου ρε παιδιά είναι παράλογα όλα αυτά για να ξέρω να δέσω μια πέτρα στο λαιμό και να πάω να αυτοκτονησω στην έρημο επειδή έχω αρχίσει να σκέφτομαι παλαβα!
Όχι μόνο παλαβά δεν σκέφτεσαι (πάντα κατά την δική μου άποψη), αλλά μακάρι όλοι να σκέφτονταν έτσι! Πάντως ποτέ δεν είναι αργά και όλα είναι δυνατά όταν μοιραζόμαστε τις αγωνίες μας και τις σκέψεις μας με τους άλλους. Από μονάδες μπορούμε να γίνουμε υπολογίσιμη δύναμη και να αλλάξουμε κάτι.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω κάτι ακόμα. Η τιμή των 70 ευρώ τον μήνα που χρεώνει κατά μέσο όρο η κάθε σχολή χορού είναι αντικειμενικά σωστή. Μάλλον έχουν υπολογίσει 30 ευρώ για να σε μάθουν βήματα και 40 ευρώ και να κάνουν να περνάς καλά, να σου χαμογελάνε και γενικά να έχουν ευχάριστη διάθεση. Ποιός ψυχολόγος θα σου φτιάξει το κέφι με 40 ευρώ το μήνα;
Για όσους θέλουν να μάθουν χορό, χωρίς να τους ενδιαφέρει το hapiness lifting νομίζω ότι 30 ευρώ το μήνα είναι υπεραρκετά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-08, 21:19
George Ο χρήστης George δεν είναι συνδεδεμένος
DayDancer

Alexkyr, δεν είχα διαβάσει το κείμενό σου όταν έγραφα το δικό μου κείμενο. Εννοείται ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-11-08, 23:10
Ψωνισμένο μέλος

Το κράτος δεν είναι υπεύθυνο να δημιουργήσει τμήματα λάτιν για τον λαό. Μακάρι να διδάσκονταν κανονικά τα αγγλικά στα σχολεία έτσι ώστε όλοι οι μαθητές της 3ης γυμνασίου να μπορούσαν να πάρουν το lower και όλοι της 3η λυκείου proficiency... Για την διασκέδασή και για ψυχαγωγία υπεύθυνος είναι ο καθένας από μας και όχι το κράτος.

Μακάρι να διδάσκονταν κανονικά τα αγγλικά, μακάρι να διδάσκονταν κανονικά τα υπόλοιπα μαθήματα για να μην υποχρεόνονται τα παιδια να πάνε σε φροντηστήρια, μακάρι η παιδεία να μην ήταν έτσι στα μαύρα της τα χάλια και πάει λέγοντας..
Μπορεί το κράτος να μην είναι υπεύθυνο για να μας φτιάξει δωρεάν σχολές χορού για λάτιν(αν και δεν συμφωνώ απόλυτα) αλλά είναι υπεύθυνο για το ότι επιτρέπει στον κάθε πυροβολημένο να ανοίξει σχολή χορού γιατί το ίδιο το κράτος δεν αναγνωρίζει διπλώματα όπως αναγνωρίζει στο μπαλέτο και δεν το κάνει αυτό γιατί θα κλείσουν πολλές σχολες έτσι και δεν τους πολυσυμφέρει γιατί οπώς και σε άλλες επιχειρήσεις οι επιχειρηματίες κρατάνε το κράτος στα χέρια τους. Μπορεί να μην είναι τοσό ισχυρή η επιχειρηματική δυναμική των επιχειρηματιών του χορού, όμως βλέποντας οτι γνωστες αλυσίδες σχολών χορού ανοίγουν σχολές τη μία μετά την άλλη, χωρις φυσικά αναγνωρισμένα διπλώματα, φανταστείτε τι θα γίνεται σε λίγα χρόνια. Εννοείται οτι έχουν σίγουρους πελάτες αφού φωνάζουν και οδύρονται''βοηθήστε το χόρο να πάει μπροστα στην Ελλάδα'' και πως ρε χλεχλε θα βοηθήσουμε το χορό ερχόμενοι στη δική σου σχολή? Αν εμείς δεν κάνουμε κάτι να βοηθήσουμε το χορό μην περιμένουμε τίποτα από της σχολές χορού.
Ας ξεκινήσουμε από το να στείλουμε μια επιστολή στον Καραμανλή:biggrin: Μπρος στο δρόμο που χάραξε η Μπεζαντακου:biggrin::biggrin::biggrin::biggrin:
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-08, 01:41
Το avatar του χρήστη Andriou
Andriou Ο χρήστης Andriou δεν είναι συνδεδεμένος
Νέο μέλος

Περιοχή: Athens

Καλησπερα !συμφωνω σχετικα με ολα αυτα,οπως συμβαινει και με τα νυχτερινα μαγαζια,γιατι υπαρχει σοβαρο προβλημα και εκει,συμφωνα με εμενα δεν με πειραζει να παω σε μια σχολη χορου που ειναι η δεν ειναι αναγνωρισμενη,για εμενα πιστευω πραγματικα οτι ο Δασκαλος / Δασκαλα χορου το πιο σημαντικο ειναι να εχει επικοινωνια,μεταδοτικοτητα,εκφραση,διαπαιδαγωγηση και συναισθημα,συμβαινει σε πολλες σχολες χορου αναγνωρισμενες να μην συμβαινει αυτο,οποτε ειτε ειναι καποιος/α αναγνωρισμενος ειτε δεν ειναι,θεωρω πως η βαση ειναι η προσωπικοτητα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-08, 13:13
Το avatar του χρήστη Vassia
Vassia Ο χρήστης Vassia δεν είναι συνδεδεμένος
Διατροφολόγος - Ιδιοκτήτρια σχολής χορού

Εγγραφη: 16-07-2008
Περιοχή: Μελίσσια
Smile Απάντηση: ''Ξεβράκωμα'' από τις σχολές χορού!!!

Καλησπέρα σε όλους/ες!!!
Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για την μεγάλη μου απάντηση... Θα ήθελα να σας πω την άποψή μου, αν και συμφωνώ με τους περισσότερους από εσάς.
Σαν ιδιοκτήτρια σχολής χορού, μπορώ να πω ότι όντως ξεφυτρώνουν σχολές χορού συνεχώς και από το πουθενά. Ευτυχώς σε λίγο καιρό θα πρέπει να έχεις ειδικό δίπλωμα (κάτι που δεν ισχύει ως τώρα) για να λειτουργήσει μια σχολή. Όσον αφορά στις σχολές latin που ανήκουμε εμείς, ανοίγουν συνεχώς νέες, χωρίς την απαραίτητη υποδομή. Είναι πολύ καλό να είσαι σε έναν χώρο που έχουν διάθεση να σε διδάξουν χορό και να περνάς καλά, αλλά έχει και πολύ μεγάλη σημασία να έχεις δασκάλους οι οποίοι να έχουν ένα αναγνωρισμένο δίπλωμα σχετικό με τον χορό που διδάσκουν.
Πέρα από αυτό, σίγουρα είναι μια επιχείρηση που έχει σαν σκοπό και το κέρδος. Καμία επιχείρηση οποιουδήποτε είδους (εκτός αν μιλάμε για μη κερδοσκοπικό οργανισμό) δεν ξεκίνησε την λειτουργία της χωρίς να έχει σαν σκοπό και το κέρδος. Για να ξέρουμε και τι λέμε.
Από εκεί και πέρα, εννοείται ότι δεν είναι όλες οι σχολές το ίδιο όπως δεν είναι και όλοι οι επαγγελματίες χορού το ίδιο (είτε μιλάμε για επιχειρηματίες είτε μιλάμε για δασκάλους χορού). Είστε άνθρωποι με ελεύθερη βούληση και (θέλω να ελπίζω ότι) μπορείτε να κάνετε την καλύτερη επιλογή όταν μιλάμε για το χόμπι σας ή την τρέλα σας (αναλόγως πώς το βλέπει ο καθένας). Μην υποβιβάζετε τα "θέλω" σας και στα standards που έχετε και απαιτείτε από μια σχολή χορού. Αν δεν σας κάνει είτε το οικονομικό μέρος είτε το ανθρώπινο δυναμικό, απλά πηγαίντε αλλού. Κάντε μια καλή έρευνα αγοράς και μην επαναπαύεστε. Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοια "ψαγμένα" και ενημερωμένα sites όπως το dancenews.gr και μπορείτε να μαθαίνετε ποιες σχολές υπάρχουν στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, τί προσφέρουν, το προφίλ τους κτλ.
Επίσης, θέλω να πω και το εξής: υπάρχουν δήμοι που προσφέρουν μαθήματα latin με πολύ χαμηλό κόστος. Ρωτήστε και μάθετε. Μπορεί να μην είναι πάντα η διδασκαλία της καλύτερης ποιότητας, αλλά μπορείτε να μάθετε εύκολα κάποια βήματα και στην συνέχεια, αν σας ενδιαφέρει, να πάτε σε κάποια σχολή χορού. Μην ξεχνάτε πως υπάρχουν και τα εκπαιδευτικά πάρτυ που κάνουν οι σχολές χορού (και εννοείται πως είναι ανοιχτά για όλους, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είστε μέλη της σχολής) και μπορείτε να πάτε να χορέψετε με τους δασκάλους ή με άλλους μαθητές.
Αυτά από εμένα!!!

Καλή συνέχεια σε όλους!!! :biggrin:
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-08, 19:50
Νέο μέλος

Καλησπερα !συμφωνω ξανα,αλλα οχι με ολα τα σχετικα !γνωριζω δασκαλους που δεν εχουνε πτυχιο αλλα ειναι καλλιεργημενοι σαν προσωπικοτητες,μπορει καποιος να εχει διπλωμα και να μην εχει την σωστη διαπαιδαγωγηση,το διπλωμα δεν δειχνει απαραιτητα οτι εισαι επαγγελματιας σε αυτο που κανεις,γιατι δεν ειναι απαραιτητο να εχεις χτισει μονο το σωμα σου εως καποιο επιπεδο,αλλα ειναι ο ανθρωπος σαν συνολο,ο χαρακτηρας του και το ηθος του,επαγγελματισμος σε εισαγωγικα υπαρχει σε οποιοδηποτε επιπεδο,ευχαριστω !
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-08, 20:04
Το avatar του χρήστη crazy dancer
crazy dancer Ο χρήστης crazy dancer δεν είναι συνδεδεμένος
Πορωμένο μέλος

Εγγραφη: 17-07-2008
Περιοχή: athens

συμφωνώ και μπορώ να πω ότι και εγώ έχω απογοητευτεί από αυτές τις σχολές που σου πουλάνε χαμόγελα και καλή διάθεση.για κάποιον που απλά το κάνει για το κέφι του ο καθηγητής δεν χρειάζεται διπλώματα αλλά για κάποιον που θελει να ασχοληθεί πιο σοβαρά το βρίσκω κοροιδία να μένει σε μια σχολή όπου πληρώνει τεράστια ποσά με καθηγητές που τα διπλώματα τους είναι αναγνωρισμένα απλά από τον ιδιοκτήτη της σχολής και από κανένα άλλο.είμαι διατεθειμένη να δώσω χρήματα σε κάποιον που μπορεί να μου προσφέρει αυτά που ζητάω αλλά όχι έτσι όπως γίνεται στην Ελλάδα που και ο κάθε πικραμένος μετά από 2 χρόνια χορού έχει τελειώσει επαγγελματικό και μπορεί να ανοίξει δικιά του σχολή συνεχίζοντας τα αίσχη της μεγάλης αλυσίδας σχολών από την οποίθα ξεκίνησε...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-08, 17:28
Το avatar του χρήστη Vassia
Vassia Ο χρήστης Vassia δεν είναι συνδεδεμένος
Διατροφολόγος - Ιδιοκτήτρια σχολής χορού

Εγγραφη: 16-07-2008
Περιοχή: Μελίσσια

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Andriou Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπερα !συμφωνω ξανα,αλλα οχι με ολα τα σχετικα !γνωριζω δασκαλους που δεν εχουνε πτυχιο αλλα ειναι καλλιεργημενοι σαν προσωπικοτητες,μπορει καποιος να εχει διπλωμα και να μην εχει την σωστη διαπαιδαγωγηση,το διπλωμα δεν δειχνει απαραιτητα οτι εισαι επαγγελματιας σε αυτο που κανεις,γιατι δεν ειναι απαραιτητο να εχεις χτισει μονο το σωμα σου εως καποιο επιπεδο,αλλα ειναι ο ανθρωπος σαν συνολο,ο χαρακτηρας του και το ηθος του,επαγγελματισμος σε εισαγωγικα υπαρχει σε οποιοδηποτε επιπεδο,ευχαριστω !
Σίγουρα το πτυχίο δεν δείχνει την διαπαιδαγώγηση που έχει κάποιος, αυτό είναι θέμα χαρακτήρα και παιδείας. Όμως, δείχνει ότι κάποιος είχε την υπομονή, επιμονή, αγάπη και μεράκι να κάνει το χόμπι του να απογειωθεί. Είμαι σίγουρη ότι ξέρεις πως οι εξετάσεις για τα διπλώματα είναι δύσκολες, ειδικά όσο ανεβαίνεις επίπεδο. Από εκεί και πέρα, για να είναι κάποιος καλός δάσκαλος και να έχει την μεταδοτικότητα που χρειάζεται είναι θέμα προσωπικής εξάσκησης, δεν φτάνει το πτυχίο.
Μου αρέσουν οι δάσκαλοι που έχουν κέφι και μεράκι στην διδασκαλία, αλλά η ποιότητα είναι πολύ σημαντική και το πτυχίο εξασφαλίζει έστω αυτήν. Ειδικά για όσους ενδιαφέρονται για επαγγελματική σταδιοδρομία.
Πιστεύω πάντως, ότι στον χώρο μιας σχολής πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας δάσκαλος που να έχει πτυχίο, βοηθά και τους υπόλοιπους και τους μαθαίνει. Σίγουρα όμως η διάθεση είναι αυτή που μετράει!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-08, 18:01
Ψωνισμένο μέλος

Πάνω απ' όλα είναι μεγάλη αδικία για αυτούς που έχουν κοπιάσει για να πάρουν το δίπλωμα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-08, 18:11
Νέο μέλος

Παράθεση:
Πάνω απ' όλα είναι μεγάλη αδικία για αυτούς που έχουν κοπιάσει για να πάρουν το δίπλωμα!
Οχι μόνο έχουν κοπιάσει, αλλά κι έχουν πληρώσει πολλά. Και δεν εννοώ μόνο οικονομικά αλλά και ψυχικά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-11-08, 21:27
Νέο μέλος

συμφωνω και παλι,αλλα οχι σε ολα τα σχετικα,ο καθε ανθρωπος το βλεπει διαφορετικα,υπαρχουν ακαδημιες η σχολες χορου που δινουν πτυχια απλως για να τα δωσουν,αυτο το θεμα απαιτει πολυ λεπτομερεια,ο χορος ειναι τεχνη και απαιτουνται πολλα σημαντικα στοιχεια να εχεις,τελος παντων δεν μπορουμε να γνωριζουμε παντα ποιο ειναι το επιπεδο η το καλυτερο επιπεδο,το ιδιο υπαρχει και συμβαινει και στην κοινωνια,στην ζωη μας ενας ανθρωπος τελικα υπαρχει για να μας συμπληρωσει,ειτε φιλος ειναι,ειτε συζυγος,ειτε συγγενεις,ευχαριστω !
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-11-08, 14:51
Το avatar του χρήστη Elenita
Elenita Ο χρήστης Elenita δεν είναι συνδεδεμένος
Dancenews Team

Εγγραφη: 31-03-2008
Περιοχή: Ελλάδα
Προεπιλογή Σχολές χορού

Me and dance, έχεις δώσει καλή πάσα για ένα μεγάαααλο θέμα!!!

Πόσες και πόσες συζητήσεις έχουμε κάνει και αφορμή είναι διάφορα e-mails που λαμβάνουμε με παράπονα, ερωτήσεις (λόγω κακής πληροφόρησης) και δε συμμαζεύεται...

Προσωπικά, θα συμφωνήσω σχεδόν με όλα τα παραπάνω, και σαν Ελένη, εφόσον δεν έχω φιλοδοξίες να γίνω πρίμα μπαλαρίνα, πάω σε ένα σύλλογο Λατινοαμερικάνων, όπου απολαμβάνω το μάθημά μου από την αρχή μέχρι το τέλος, πληρώνοντας μόνο 5 ευρώ τις δύο ώρες. Όμως, ΟΜΩΣ! Δεν έχω απαιτήσεις, άρα δεν μπορώ να έχω και παράπονα.

Τα τελευταία 3-4 χρόνια και, ιδιαίτερα, μετά την επιτυχία του So You Think You Can Dance και του Baby Dance, οι χοροί latin & ballroom, αλλά και hip-hop, έχουν γνωρίσει μια ιδιαίτερη άνθιση. Αναμενόμενο ότι επιχειρηματίες εκμεταλλεύτηκαν αυτό το "ρεύμα" και οι σχολές χορού έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ αυτές που είναι ήδη γνωστές έχουν ανεβάσει τα δίδακτρα στα ύψη. Δεδομένου ότι για ανοίξεις σχολή χορού για τους παραπάνω χορού δεν απαιτείται να έχεις καμία ιδιαίτερη πιστοποίηση, όλοι καταλαβαίνουμε πού μπορούμε ακόμα να φτάσουμε.

Ας πάρω λιγάκι και το μέρος των σχολών χορού και ας αναφέρω τα εξής:

Για να λειτουργήσει μία σχολή έχει κάποια έξοδα, όπως το ενοίκιο (αρκετά υψηλό, λόγω πολλών τετραγωνικών), λογαριασμούς τηλεφώνου, ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, καθαριότητα σχολής, απολύμανση, συντήρηση π.χ. ασανσέρ, συντήρηση καθρεφτών, πατωμάτων και επίπλωσης, μισθοδοσία καθηγητών, διοργάνωση εκδηλώσεων και χορευτικών events κτλ. Με λίγα λόγια, οφείλουμε να δούμε και τα έξοδα που έχει ένας ιδιοκτήτης σχολής χορού και όχι μόνο τα έσοδα που παίρνει από τον καθένα από μας.

Είναι λογικό ότι κάθε επιχειρηματίας έχει σκοπό το κέρδος και είναι ουτοπικό να σκεφτόμαστε ότι το κάνει γιατί δε σκέφτεται τίποτα άλλο παρά μόνο πώς θα προωθηθεί ο χορός στην Ελλάδα. Οι πρόσθετες παροχές τον βοηθούν να προσφέρει καλύτερη ποιότητα στη σχολή του και, αναμενόμενο, να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, άρα μεγαλύτερο κέρδος. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό, αλλά θεμιτό. Πώς, άλλωστε, θα μπορούσαμε όλοι εμείς να κάνουμε μαθήματα χορού, αν κάποιοι επιχειρηματίες δεν έπαιρναν το ρίσκο να μας προσφέρουν μια σχολή χορού;

Επομένως, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Ασφαλώς και τα δίδακτρα είναι αρκετά υψηλά. Αν, όμως, αυτά που μας προσφέρει η σχολή χορού είναι αυτά που ζητάμε, ας μην παραπονιόμαστε. Εξάλλου, υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις σε κάθε περιοχή (βλ. πολιτιστικοί σύλλογοι, φοιτητικές ομάδες κ.ο.κ.).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-11-08, 14:56
Το avatar του χρήστη Elenita
Elenita Ο χρήστης Elenita δεν είναι συνδεδεμένος
Dancenews Team

Και συμπληρώνω και το εξής που θεωρώ σημαντικότατο!

Λέμε ΟΧΙ:

- σε σχολές με κακή υγιεινή των χώρων: π.χ. βρώμικες τουαλέτες, χώροι που καθαρίζονται σπάνια, βρώμικα πατώματα, κακοκαθαρισμένοι καθρέφτες, απουσία αποδυτηρίων κλπ.
- σε σχολές που οι καθηγητές δεν είναι πιστοποιημένοι: αποδεκτό ότι η πιστοποίηση δεν αποδεικνύει τον καλό καθηγητή και τη μεταδοτικότητά του, αλλά πρώτον, αυτός που αγαπάει τη δουλειά του ζητά ο ίδιος να πιστοποιηθεί και, δεύτερον, δεν αξίζει να πληρώνεται τρελά λεφτά κάποιος που δεν έχει προσπαθήσει να πάει ένα βήμα παραπέρα
- σε σχολές που προσπαθούν να ξεγελάσουν: ούτε τα πολλά τετραγωνικά ούτε οι πολλές συμμετοχές σε διαγωνισμούς είναι δείγμα ότι μια σχολή είναι καλή
- σε σχολές που έχουν υψηλά δίδακτρα χωρίς αντίστοιχες υπηρεσίες: δεν ωφελεί να πληρώνουμε καθηγητές που δεν είναι πιστοποιημένοι, καθηγητές που δε συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους, ιδιοκτήτες που δε φροντίζουν για τη θεωρητική εκπαίδευση των μαθητών κλπ. (Δείτε περισσότερα εδώ)
- σε σχολές που αισχροκερδούν: κι εννοούμε ασυνέπεια σε παραγγελίες παπουτσιών ή ειδών χορού, εξωφρενικές τιμές για την αγορά ειδών χορού, κλπ. Κάντε μια σύγκριση στις τιμές, με μια επίσκεψη σε καταστήματα πώλησης ειδών χορού, έρευνα στο Internet ή μέσω τηλεφωνικής ενημέρωσης από τον προμηθευτή.
- σε σχολές που εκμεταλλεύονται τους μαθητές: τυχαίνει πολλές φορές οι σχολές να χρησιμοποιούν τους μαθητές τους σε show από τα οποία πληρώνονται αδρά ή από τα οποία προκύπτει διαφήμιση για τη σχολή. Να θυμάστε ότι στο μόνο show που συμμετέχουν οι μαθητές είναι η τελική παράσταση της σχολής, σε όλα τα υπόλοιπα συμμετέχουν μόνο καθηγητές που πληρώνονται και είναι ασφαλισμένοι (απλά αναρωτηθείτε ποιος αποζημιώνει σε περίπτωση ατυχήματος).
- σε σχολές που είναι ασταθείς: το φαινόμενο να αλλάζει η σχολή καθηγητές σαν τα πουκάμισα και να επιλέγει καθηγητές χωρίς επαρκή εκπαίδευση, μόνο και μόνο για να πετύχει μεγαλύτερο κέρδος δεν είναι καλό για τους μαθητές, αφού στην ουσία λειτουργούν σαν πειραματόζωα και η διδασκαλία είναι αμφιβόλου ποιότητας, πρώτον γιατί δεν υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο διδακτικό προσωπικό και τον ιδιοκτήτη και, δεύτερον, γιατί οι ικανότητες και η μεθοδολογία του δασκάλου δεν έχουν αξιοπιστία.

Λέμε ΝΑΙ:

- σε σχολές που οι καθηγητές εκπαιδεύονται συνέχεια: ο "ανήσυχος" δάσκαλος χορού είναι ο ιδανικός, αφού μπορεί να μας προσφέρει περισσότερα στη διδασκαλία κι αυτό σημαίνει ότι εκπαιδεύεται συνέχεια με σεμινάρια από αναγνωρισμένους καθηγητές, συμμετέχει σε διαγωνισμούς και λαμβάνει διακρίσεις, αλλά και ενημερώνεται και σε σχετικά αντικείμενα εκτός χορού, όπως ανατομία, διδακτική κτλ.
- σε σχολές που φροντίζουν για την ενημέρωση των μαθητών στα δρώμενα του χορού: είτε με έντυπο υλικό (π.χ. αφίσες, φυλλάδια, βιβλία κτλ) είτε με οπτικοακουστικό υλικό (videos από διαγωνισμούς ή εκπαιδευτικά dvd), μια σχολή χορού οφείλει να προσφέρει στους μαθητές ερεθίσματα σχετικά με το αντικείμενο που διδάσκεται
- σε σχολές που φροντίζουν τις λεπτομέρειες: μερικές φορές οι λεπτομέρειες δείχνουν την αγάπη του ιδιοκτήτη για το αντικείμενο, δηλαδή η ποιότητα του πατώματος, η διαρρύθμιση και η διακόσμηση του χώρου, η επιλογή χώρου για το εκπαιδευτικό πάρτι, η επένδυση σε αποδυτήρια και σε χώρους αναμονής κλπ
- στη δημιουργικότητα των δασκάλων χορού: λαμβάνοντας υπ' όψη ότι ο χορός είναι πρωτίστως μια δημιουργική διαδικασία, αλλά και ότι ο καθένας μας μαθαίνει με διαφορετικό τρόπο (λόγω ηλικίας αλλά και τρόπου σκέψης), επιβραβεύουμε τους δασκάλους που χρησιμοποιούν διαφορετικούς τρόπους για να μας κάνουν να αγαπήσουμε το χορό, όπως τον αγαπούν κι οι ίδιοι (εννοείται ότι δεν ανεχόμαστε φωνές και αγενείς συμπεριφορές)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-11-08, 01:51
Νέο μέλος

Καλησπερα !αυτα τα στοιχεια που εθεσες ειναι αυτα που χρειαζεται ο καθε ανθρωπος απο εμας !ολα αυτα που αναφερεις τα εχω ερευνησει και προσεξει κ εγω,αλλα τι συμβαινει οταν εισαι σε αναγνωρισμενη σχολη χορου με πιστοποιημενους καθηγητες και εχεις τελειωσει και το επαγγελματικο,περνας απο εξετασεις και δεν σου δινουνε πτυχιο ?εχω για παραδειγμα πολλους συναδελφους μου,τι συμβαινει οταν πιστοποιημενοι καθηγητες εκπαιδευουνε μαθητες και φθανουνε σε επαγγελματικο επιπεδο και εκει βλεπεις οτι δεν ειναι αρτια εκπαιδευμενοι ?,τι συμβαινει οταν συναδελφοι η σχολες χορου βλεπουνε χορευτες με εξαιρετικο ταλεντο και δεν τους εκπαιδευουνε για να μην φτασουνε σε επιπεδο καλυτερο απο αυτους ?τι συμβαινει οταν σχολες χορου και επιτροπη απο το εξωτερικο δινουνε εκει που θελουνε το πτυχιο ?τι γινεται ?ολα ειναι ανισορροπα,κανεις δεν ξερει το γιατι,ολα αυτα ειναι μια πραγματικοτητα,ευχαριστω !
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-11-08, 14:22
mike Ο χρήστης mike δεν είναι συνδεδεμένος
Νέο μέλος

Εγγραφη: 14-11-2008
Exclamation Απάντηση: ''Ξεβράκωμα'' από τις σχολές χορού!!!

Γεια σας, είμαι ιδιοκτήτης Σχολής Χορού και διαβάζοντας όλα όσα γράφονται για τις Σχολές Χορού θα ήθελα κι εγώ να κάνω κάποιες παρατηρήσεις: Είναι απολύτως δικαιολογημένη η πικρία και η αγανάκτηση που αισθάνεται πολύς κόσμος που είχε κακή εμπειρία από κάποια σχολή χορού. Το μεγάλο πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι για να ανοίξει μία Σχολή Χορού δεν απαιτείται καμία πιστοποίηση από το Ελληνικό Κράτος, κάτι που επανειλημένα έχουμε ζητήσει μέσω της Ομοσπονδίας μας.Δυστηχώς στην Ελλάδα δεν είναι αναγνωρισμένο επίσημα αυτό το είδος των Χορών. Τα πτυχία που αποκτά κάποιος δάσκαλος χορού στη χώρα μας είναι στην ουσία αποδεικτικά φοίτησης από τη σχολή στην οποία παρακολούθησε το επαγγελματικό του πρόγραμμα κάποιος και έχουν βαρύτητα ανάλογη με το όνομα και τη φήμη της σχολής αυτής. Παράλληλα όμως οι σχολές που θέλουν να σέβονται πρώτα απ'όλα τον εαυτό τους και μετά τους μαθητές τους, φροντίζουν να πάρουν τα κατάλληλα διπλώματα από Επίσημους Φορείς και Οργανώσεις του Εξωτερικού όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Χορού (W.D.C.) και το I.D.T.A στην Αγγλία.Γι αυτό θα συνιστούσα σε όλους όσους αγαπούν το Χορό και θέλουν να ασχοληθούν σε Ερασιτεχνικό ή Επαγγελματικό επίπεδο να κάνουν ουσιαστική έρευνα αγοράς και να επισκέπτονται πολλές Σχολές προτού αποφασίσουν. Η ποιότητα της εκάστοτε Σχολής εξαρτάται άμεσα από τον Διευθυντή και τους Καθηγητές που διδάσκουν στην Σχολή.Ο χορός στην Ελλάδα (όσο και αν σας φαίνεται περίεργο) δεν είναι τόσο ακριβός όσο στο Εξωτερικό. Όμως και πάλι θα πρέπει το κόστος των μαθημάτων να είναι ανάλογο με τις γνώσεις και τις παροχές που "μπορεί" να σου προσφέρει μία Σχολή.Γι αυτό πριν επιλέξετε μία Σχολή ψάξτε πολύ και μάθετε ποιοί διδάσκουν σε αυτή τη Σχολή.Ευτυχώς ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας και της Πληροφορίας και είναι αρκετά εύκολο ( π.χ. internet ) να γίνει αυτό.Μην αφήνετε να σας πουλούν "φύκια για μεταξωτές κορδέλλες".Σας ευχαριστώ πολύ.

Παράθεση:
Οι ιδιοκτήτες όλων των σχολών χορού ειναι ταγμένοι στο δόγμα του ''η τέχνη για την τέχνη'' και θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό της αισχροκέρδιας.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-09, 13:53
Antonio Ο χρήστης Antonio δεν είναι συνδεδεμένος
Νέο μέλος

Εγγραφη: 07-01-2009

Γειά χαρά σε όλους.
Στην Βουλγαρία ένας προπονητής αθλητικού χορού επιπέδου παίρνει τα μισά λεφτά από έναν καλό προπονητή εδώ στην Ελλάδα.

Στην Αθήνα οι μεγάλες σχολές αθλητικού χορού ζητάνε υπέρογκα ποσά και το λέω από προσωπική εμπειρία.
Τέρμα η κοροιδία...τουλάχιστον κατά την δικιά μου άποψη. :angry:
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-01-09, 20:22
Το avatar του χρήστη Bilikoula
Bilikoula Ο χρήστης Bilikoula δεν είναι συνδεδεμένος
Αργυρό μέλος

Περιοχή: Ηράκλειο

Πραγματικά,εδώ στην Ελλάδα όλοι κάπως την έχουν δει και ζητάνε πολλά χρήματα χωρίς να αντιστοιχούν στην δουλειά που κάνουν.Κάποιοι απλά έχουν το όνομα,λόγω τηλεόρασης ή λόγω κάποιων πολύ παλιών διαγωνισμών που είχαν συμμετάσχει και είχαν βγεί τρίτοι,δεύτεροι....και σπάνια πρώτοι κτλ.Ακόμα χειρότερα κάποιοι ζητάνε πάαααρα πολλά λεφτά έτσι,επειδή και καλά είναι η καλύτερη σχολή και έχει τους καλύτερους καθηγητές και καλά....Έλεος....Ας καταλάβουν κάποιοι επιτέλους ότι δεν τρώμε κουτόχορτο και ότι να σταματήσουν αυτή την εκμετάλλευση γιατί γίνονται οι ίδιοι ρεζίλι....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-06-09, 15:34
Yiota Ο χρήστης Yiota δεν είναι συνδεδεμένος
Νέο μέλος

Εγγραφη: 24-06-2009

Καλησπέρα κι από μένα!

Διαβάζω τόση ώρα τα σχόλια σας και τα περισσότερα μέλη συμφωνούν στο γεγονός ότι το πρώτο πρόβλημα όσον αφορά τις σχολές χορού , είναι τα δίδακτρα. Θα συμφωνήσω σ αυτό, αλλά θα σταθώ περισσότερο στην ποιότητα! Ασχολούμαι με το latin εδώ και 5 χρόνια κι έχω αλλάξει 7 σχολές χορού! Έχω δώσει του κόσμου τα λεφτά στα ιδιαίτερα κι εχω καταλήξει να κάνω συνεχώς τα ίδια και τα ίδια , με καποιες μικρές παραλαγές. Βαρέθηκα και σταμάτησα φέτος τον χορό, τον οποίο λατρεύω και θέλω πολύ να συνεχίσω. Και γι αυτό, φταίνε εκείνοι που κατάντησαν τον χορό σαν μια συνήθεια που μπορεί να διδάσκει ο καθένας.Επιτελους! Ας σταματήσει αυτό! Τον έχουν υποβαθμίσει . Δεκτές οι προτάσεις για μια καλή σχολή χορού! Ευχαριστώ!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-06-09, 22:13
Το avatar του χρήστη ermioni
ermioni Ο χρήστης ermioni δεν είναι συνδεδεμένος
Χρυσό μέλος

Εγγραφη: 11-05-2009

Άφησες κάποιους ανθρώπους να σου χαλάσουν τη διάθεση για κάτι που τρελά αγαπάς και κακώς κατά τη γνώμη μου... Αλλά βρε παιδί μου, 7 σχολές και δε βρήκες καλό δάσκαλο??? Εγώ γιατί πήγα σε μία και βρήκα??? Δε λέω, η ιδιοκτήτρια είναι λίγο "γεια σου" και σου σπάει τα νεύρα, τα δίδακτρα είναι αρκετά, αλλά θεωρώ πως τα αξίζει ο δάσκαλος και δεν αφήνω τους άλλους να χαλάνε τη διάθεσή μου και τη γνώμη μου γι' αυτόν και το χορό, που τρελά αγαπώ!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-06-09, 12:09
Το avatar του χρήστη Unleaded
Unleaded Ο χρήστης Unleaded δεν είναι συνδεδεμένος
Πορωμένο μέλος

Εγγραφη: 05-04-2008

Σε καταλαβαίνω Yiota, κι εγώ 5 έχω αλλάξει μέχρι τώρα.
Όχι γιατί έχει τουπέ η ιδιοκτήτρια, αλλά γιατί τα λεφτά που ζητάνε δεν αντιστοιχούν με την ποιότητα που προσφέρουν. Έτσι, συμφωνώ και με την ermioni. Η ποιότητα είναι χάλια, όλο τα ίδια και τα ίδια κάναμε κι εμείς. Τώρα το έχω σταματήσει για λίγο και πάω μόνο σε πάρτι, γιατί από τους λατινοαμερικάνους έχω μάθει τελικά τι θα πει χορός! Με 10 ευρώ είσοδο έχω μάθημα και πρακτική μαζί, όλα κομπλέ. Βέβαια δε με νοιάζει να πάω σε διαγωνισμό, ούτε να πάρω κάποια πιστοποίηση, γι' αυτό! Αν σε ενδιαφέρουν αυτά πρέπει να είσαι διπλά προσεκτική... :blush:
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-06-09, 12:43
Το avatar του χρήστη Angel Dancing
Angel Dancing Ο χρήστης Angel Dancing δεν είναι συνδεδεμένος
Dance Addict

Εγγραφη: 01-05-2009
Περιοχή: Στη Γειτονιά μου
Talking Απάντηση: ''Ξεβράκωμα'' από τις σχολές χορού!!!

Καλώς σας βρήκα! Λοιπόν, κατ αρχήν να σας πω... κουράγιο και καλή επιτυχία στον αγώνα σας...
Παράθεση:
στο δρόμο που χάραξε η Μπεζαντάκου:biggrin:

χαχαχα...
Και να προσθέσω επίσης ότι ναι μεν δεν έχω καμιά μεγάλη εμπειρία πάνω στο θέμα, αλλά δεν κρίνω μια σχολή ποτέ από τη φήμη της ή τα τετραγωνικά της, αλλά από τα αποτελέσματα που βλέπω! Έχω δει τη σχολή του Μεταξόπουλου πχ, και δεν είναι τρομερά μεγάλη ούτε κάνει τίποτα το συγκλονιστικό από δουλειά. Είναι μια σχολή σαν όλες τις άλλες από πλευράς ποιότητας - και ίσως και κατώτερη σε κάποια είδη χορού - αλλά ας οψεται η φήμη... Αντίθετα, έχω δει πολύ μικρότερες σχολές να κάνουν απείρως καλύτερη δουλεια!
Όσο για το οικονομικό, είναι αλήθεια ότι στο μπαλέτο πάει αλλιώς το πράγμα, αλλά στη σχολή που πάω τώρα τουλάχιστον, το μπαλέτο έκανε κάπου 120, και το λάτιν 30 (τα νούμερα δεν είναι ακριβή, απλά να καταλάβεται τη διαφορά...) Οπότε μην παραπονιέστε, υπάρχουν και χειρότερα. Και να σκέφτεστε εναλλακτικές λύσεις, όπως παραπάνω. Πχ, εγώ φέτος πήγαινα σε λάτιν πάρτυ σχεδόν κάθε Παρασκευή, και πληρώναμε - όχι πάντα - 5 ευρώ το άτομο. Σ αυτά τα πάρτυ έμαθα τόσα βήματα, που ούτε κι εγώ δεν το πιστεύω!!! :biggrin::biggrin::biggrin:
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-06-09, 13:26
Το avatar του χρήστη Roxanne
Roxanne Ο χρήστης Roxanne δεν είναι συνδεδεμένος
Dancing Queen

Εγγραφη: 31-05-2009

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Angel Dancing Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχω δει τη σχολή του Μεταξόπουλου πχ, και δεν είναι τρομερά μεγάλη ούτε κάνει τίποτα το συγκλονιστικό από δουλειά. Είναι μια σχολή σαν όλες τις άλλες από πλευράς ποιότητας - και ίσως και κατώτερη σε κάποια είδη χορού - αλλά ας οψεται η φήμη... Αντίθετα, έχω δει πολύ μικρότερες σχολές να κάνουν απείρως καλύτερη δουλεια!
Διαφωνώ κάθετα μαζί σου!!!!!!Και ας μου επιτρέψεις να επιμένω πολύ στην γνώμη μου γιατί εγώ κάνω μάθημα στον Μεταξόπουλο ενώ εσύ όχι!!! Λοιπόν σε πληροφορώ οτί για μπαλέτο και hip-hop η σχολή αυτή κάνει τρομερή δουλειά και αξίζει τον κόπο 1000% γιατί είναι επαγγελματική και οταν λεμε γίνεται δούλειά εννοούμε οτι βγαίνουν καθηγητές χορού απο αυτήν την σχολή!!!Και στα άλλα είδη όμως δεν πάει πίσω γιατί μπορεί να μην είναι τοπ αλλά αν θυμάσαι στις παραστάσεις ειχαν μείνει όλοι με το στόμα ανοιχτό από όλες τις παρουσιάσεις!!!Μπορεί να παραπονιόντοθσαν μερικοί αλλά το αποτέλεσμα άξιζε και την κούραση και την ταλαιπωρία που τραβήξαμε γιατι ήταν καταπληκτικο!!!
Δευτερον αν αναφάρεσαι στη σχολή της γειτονιας μας οταν λες για μικρότερες σχολές κανεις πολύ μεγάλο λάθος για την δουλειά που γίνεται!!!Και παλι θα επιμείνω στην γνώμη μου γιατι σε αντίθεση με σένα εγώ κάνω μάθημα και στις δυο σχολές.Λοιπόν η δουλειά που κάνει η σχολη της γειτονιας μας δεν είναι ούτε το 1 χιλιοστό απο την δουλειά που κάνει ο Μεταξόπουλος!!!Χθες υποτίθεται οτι πήγαμε για πρόβα στο θέατρο και μόνο πρόβα δεν έγινε. Ολοι κάνανε χαβαλέ, μουσική είχαμε από ένα κασετοφωνάκι,δεν είχαμε φώτα, η καθηγήτρια δεν μπορούσε να επιβληθεί σε κανέναν, οι χορογραφίες μας δεν είναι για παρουσίαση με τίποτα και δεν γίνεται καθόλου δουλειά!!!Για να μην αναφέρω οτι τα δίδακτρα και οι στολές είναι πολύ πιο ακριβά(αν λεγονται στολες αυτα τα πράγματα)!!!!

Θα μου επιτρέψεις να μπορώ να κρίνω καλύτερα εγώ που τα ζω από μέσα!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-06-09, 14:01
Το avatar του χρήστη Angel Dancing
Angel Dancing Ο χρήστης Angel Dancing δεν είναι συνδεδεμένος
Dance Addict

Εγγραφη: 01-05-2009
Περιοχή: Στη Γειτονιά μου
Post Απάντηση: ''Ξεβράκωμα'' από τις σχολές χορού!!!

Και θα μου επιτρέψεις να υπερασπιστώ τη γνώμη μου και να σου εξηγήσω, γιατί με παρεξήγησες.

Κατ αρχήν, ανέφερα ονομαστικά τη σχολή του μεταξόπουλου μόνο γιατί είχε γίνει αναφορά και παραπάνω. Και ξαναλέω ότι κρίνω μια σχολή από το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να έχω πλήρη εικόνα. Είδα παράσταση της σχολής και έκρινα από αυτό που είδα. Κατά τη γνώμη μου δεν ήταν κάτι το τρομερό, μπορείς να το βρεις και σε μικρότερες σχολές με λιγότερο κόστος. Επιπλέον, δεν είπα ότι δεν κάνει καλή δουλειά, απλά ότι έχω δει καλύτερα και πιο φτηνά σε άλλες σχολές. Όπως είπα, σε κάποια είδη χορού είναι όντως πολύ καλή, αλλά όχι η καλύτερη και όχι σε όλα.
Όσο για τις μικρότερες σχολές, δεν αναφερόμουν σ αυτή που λες, γιατί δεν έχω ιδέα τι γίνεται εκεί, και απ όσο έχω δει, δεν κάνει κάτι το τρομερό επίσης. Βέβαια δεν έχω κάνει μάθημα και πάλι κρίνω απ αυτό που βλέπω. Απλά να πω ότι στον τομέα που έχω περισσότερη εμπειρία, δηλαδή κλασικό και σύγχρονο, έχω δει απείρως καλύτερη δουλεια σε μικρότερες σχολές γενικά και ανώνυμα. Αλλά την καλύτερη δουλεια στο κλασικό, τη βρίσκεις στις επαγγελματικές σχολές χορού, στις ανώτατες και στην κρατική - για την Ελλάδα μιλάμε πάντα. Φυσικά πάλι δε μιλάμε απόλυτα, αλλά έτσι είναι. Όποιος θέλει με διορθώνει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-06-09, 15:42
Το avatar του χρήστη Phoebe_Latin
Phoebe_Latin Ο χρήστης Phoebe_Latin δεν είναι συνδεδεμένος
Dance Victim

Εγγραφη: 13-06-2009
Περιοχή: In a trashbin

Προσωπικά έχω βιώσει παρόμοια κατάσταση σαν της Roxanne (δηλαδή έχω πάει και σε μικρές ανώνυμες σχολές και σε μεγάλες "μέγαιρες" σχολές.

Έχω λοιπόν την γνώμη πως η "μεγάλη" έκανε καλή δουλειά αλλά μου στοίχιζε ο κούκος αηδόνι... Αντίθετα, η "μικρή" έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά και ήταν και πιο φθηνά. Τα περιβάλλοντα για μένα είχαν την πιο μεγάλη διαφορά: Στη μικρή σχολή όλοι ήταν όλοι ευγενικοί και σου φέρονταν φιλικά... Ένιωθες μέλος της εκάστοτε οικογένειας, ανάλογα το μάθημα χορού που διάλεγες να κάνεις. Δυστυχώς στη "μεγάααλη" σχολή χορού (που σε μέγεθος ήταν ίδια, απλά είχε μεγάλο όνομα!) όλοι ήταν (και συγγνώμη) παλιοψεύταροι από τη μία και από την άλλη τελείως ανοργάνωτοι... Και ένα από τα πολλά πράγματα που συχαίνομαι είναι η έλειψη οργάνωσης και αστάθεια (πχ. τη μία να σου λενε 0 και την άλλη 19.467:blink:)

Τεσπα, δεν ισχύει η αναλογία πληρώνω ακριβά άρα παίρνω το καλύτερο. Δυστυχώς δεν υπάρχει μια σχολή τέλεια, γιατί δεν θα ήταν σχολή, αλλά Παράδεισος και δεν θέλω να αποβιώσω τόσο νωρίς!!..

Αυτή είναι η γνώμη μου και ελπίζω να μην έγινε καμία παρεξήγηση, να μην έθιξα κανένα και προπάντων να μην έκανα διαφήμηση και ο Admin μου διαγράψει τα λόγια, γιατί ήταν έμπνευση της στιγμής και θα δυσκολευτώ να ξαναγράψω κάτι τέτοιο (και τόσο!)

Αντίο προς το παρόν!
ΒΒ:biggrin:
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές